+38977 443 443 / +3892 2734 350 contact@newborn.mk
  • English
  • македонски јазик

Што е ФСХ и што значи високо ниво на ФСХ?

Постојат голем број фактори кои може да влијаат да не дојде до зачнување по природен пат. Она што е важно е да се утврди кои се тие фактори и да се даде точна дијагноза. Утврдувањето на вистинските фактори бара пациентите да се подложат на серија  испитувања и тестови за плодност. За многу пациенти, добивањето на […]

Прочитај Повеќе »

Бластоцисти

Ембрионот го започнува својот раст како една клетка, а потоа се дели на секои 12-24 часа. До третиот ден ембрионот е составен од 6-8 клетки и се нарекува повеќеклеточен ембрион, а веќе на петтиот ден брои околу 70-100 клетки и се нарекува бластоцист. Со цел да се формира бластоцист, еден ембрион ги активира своите гени […]

Прочитај Повеќе »

Поволните ефекти на цревните бактерии врз здравјето

Незабележливи и невидливи милиони и милиони бактерии, ги нарекуваат нашите црева дом. Иако бактериите секогаш не асоцираат на болести, вистинските бактерии во нашите црева, всушност не штитат од многу болести. Нормалната микрофлора на цревата, посебно одредени врсти на лактобацили и бифидобактерија, се поврзани со подобрување на варењето на храната, подобрена цревна перисталтика, подобрување на имуната […]

Прочитај Повеќе »