+38977 443 443 / +3892 2734 350 contact@newborn.mk
  • English
  • македонски јазик

Бурак Џихад Џанер

Биолог Ембриолог

 

роден: 13.01.1989 г во Кајсери, Р.Турција

Позиција: биолог ембриолог

Образование:

Специјалист ембриолог 6 месеци обука, Воена Академија Ѓулхан, Р.Турција

Магистер по хистологија и ембриологија 2012-2015, Универзитет Ерџиес, Р.Турција

Дипломиран биолог 2008-2012, Универзитет Ерџиес, Р.Турција

Работно искуство:

Центар за лекување на стерилитет Севги, Кајсери, Р.Турција

Центар за лекување на стерилитет Хума, Кајсери, Р.Турција

Центар за лекување на стерилитет Еурокеар Кипар

Центар за лекување на стерилитет Њуборн клиника Скопје, Р.Македонија од 11.2016-

Сертификати:

за водење и контрола на ин витро лабораторија, бројни конгреси од областа на биологијата и ембриологијата, работилници за замрзнување и одмрзнување на гамети и ембриони, Китазато, Термо вб.

Јазици:

турски, англиски

За себе:

обожува спорт, активно игра одбојка, кикбокс, тајквондо, маунтин бајкинг, тенис, сака да истражува посебно во областа од медицината, најдобра релаксација со книга, не пуши цигари и не пие алкохол.