+38977 443 443 / +3892 2734 350 contact@newborn.mk
  • English
  • македонски јазик

Со исхрана до поголема плодност

Стерилитет или поточно инфертилитет е во суштина неможност да се зачне или да се доноси плодот до термин кога може да биде самостоен во надворешен свет. Кога говориме за лекување на стерилитет, тогаш мислиме на обата партнера т.е. го лекуваме парот кој сака да има дете. Има многу познати медицински состојби кои доведуваат до неможност […]

Прочитај Повеќе »

Ендометриоза

Една од честите причини за инфертилитет е ендометриозата. Таа е комплексна хронична состојба што се јавува кај дури 10 до 15% од жените во репродуктивно доба, најчесто од 25-40 година и буквално претставува клетки на ендометриум (внатрешниот слој на матката кој се исфрла со секоја менструација) во карличната и стомачната празнина. Една од најприфатените теории […]

Прочитај Повеќе »