+38977 443 443 / +3892 2734 350 contact@newborn.mk
  • English
  • македонски јазик

Цени

УслугаЦена
Крвна слика +се600,00 денари
Крвна група950,00 денари 
Урина550 денари
Урино култура700,00 денари
Хормонска анализа (лх,фсх,пролактин,прогестерон,естрадиол,тсх) 4.850,00 денари
LH 850,00 денари
FSH850,00 денари
Пролактин 850,00 денари
Прогестерон850,00 денари
Eстрадиол 850,00 денари
TSH 850,00 денари
T4850,00 денари
T3850,00 денари
Инфективен скрининг2.000,00 денари
Кламидиjа1.400,00 денари
PCR тест за кламидиа1.500,00 денари
PCR тест за хепатит Б3.500,00 денари
Генетски панел за тромбоза3.500,00 денари
Микоплазма-уреаплазма 1,700,00 денари
Антимилериан хормон4.500,00 денари
Тав трансфер (трансфер со замрзнати ембриони) 40.000,00 денари
Донација на 6 јајни клетки 399.750,00 денари
Донација на 8 јајни клетки 461.250,00 денари
Донација на сперма за еден обид92.250,00 денари
Донација на сперма за 2 обида123.000,00 денари
Прп на овариум40.000,00 денари
Консултација  2.000,00 денари
Вагинално ехо 2.500,00 денари
4Д ултразвук 3.000,00 денари
ПАП брис1.500,00 денари
Трудничко ехо 2.500,00 денари
Скрининг  11-13 гестациска недела (PRISCA) 7.500,00 денари
Скрининг 18-22 гестациска недела (anomaly scan), 4D UZ4.000,00 денари
Биометрија со колор доплер 2.500,00 денари
Фоликулометрија 2.000,00 денари
Апликација на спирала  3.000,00 денари
Спермoкултура 1.000,00 денари
Микробиолошки брис пакет4.000,00 денари
Вагинален брис- 1.400,00 денари
Цервикс брис1.400,00 денари
Спермограм 2.500,00 денари
Биопсија на цервикс со хистопатолошка анализа12.000,00 денари
Аспирација на циста15.000,00 денари
Ендометријално гребење12.000,00 денари
Инсеминација12 500, 00 денари
Ин витро123.000,00 денари
Природен циклус80.000,00 денари
Обработка на семен материјал од ТЕСЕ + Замрзнување на семен материјал за 5 години45.000,00 денари
Замрзнување на сперма на пет години30.000,00 денари
Замрзнување на ембриони на пет години 45.000,00 денари
Замрзнување на јајце-клетки за 2 години 100.000,00 денари

За цените на другите услуги кои ги нуди нашата клиника, а не се вклучени во овој ценовник, може да не посетите или да не исконтактирате на некој од нашите броеви за контакт.

 

ФИНАНСИСКИ ОПЦИИ

Њуборн клиниката има склучено договор со Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија за ин витро постапки под ПЗУ ТД ИНАННА СИСТЕМ.

Според овој договор секој што има здравствено осигурување во Република Македонија може да поднесе документи во фондот и има право на 3 обида на терет на фондот за прво дете и три обида на терет на фондот за второ дете. Исто така пациентите можат да го користат ваучерот и за донирани јајни клетки од донор но и да го искористат истиот ваучер веќе издаден од ФЗОМ  за ин витро постапка со донирани јајни клетки од банка за јајни клетки, како и со дониран семен материјал од банка за сперма. Доколку се одлучат за втората опција, дониран материјал од банка тогаш го плаќаат само нарачаниот материјал. Пациентот или парот кој се одлучил да прави ин витро постапка со дониран материјал, мора да помине легално правна процедура преку комисија за донирани гамети при Министерството за здравство на Република Македонија. Во текот на постапката одговорно лице од нашиот тим ве води низ целиот процес.

Њуборн клиниката има договор со Халкбанк АД, за кредитна програма за ин витро постапка, за која можете да аплицирате во нашата клиника.

Њуборн клиника нуди висок квалитет на услуги и техники по многу прифатливи цени.