+38977 443 443 / +3892 2734 350 contact@newborn.mk
  • English
  • македонски јазик

Грижа за миленици во бременост

Многу семејства гледаат на нивните миленици како дел од фамилијата. Домашните миленичиња носат многу забава, радост и позитивна енергија. Во бременоста треба да внимавате какви миленици чувате и како се грижите за нив. Нема причина зошто вашето куче да не е дел од фамилијата додека сте бремени. За да имате сигурна бременост внимавајте на следното: […]

Read More »

Ендометријалната инфекција и ендомертијалната рецептивност

Ендометријалната инфекција и ендомертијалната рецептивност не може да се видат или измерат при ултрасонографски преглед.  На сликата се прикажани примероци од ендометријална ко култура кај три различни пациентки во ист ден.  Кај пациентката бр. 1 може да се види чист примерок без инфекција додека кај пацинтките бр. 2 и бр. 3 има ендометријална инфекција која […]

Read More »

Синдром на полицистични јајници – причина бр. 1 за неплодност.

Синдром на полицистични јајници – причина бр. 1 за неплодност. Ова е едно од најчестото хормонално пореметување кај жените и често се нарекува “тивок убиец”. Овој синдром влијае на околу 5 до 20 проценти од жените. Иако малку жени се свесни за ова нарушување или кои се симптомите, синдромот на полицистични јајници се верува дека […]

Read More »

Кои витамини им се потребни на мажите за здрава сперма?

Кога станува збор за забременување, речиси целото внимание е насочено кон жените. Интензивниот фокус е на исхраната и начините што можат да ги зголемат шансите за зачнување. Но здравата исхрана е важна за двајцата партнери, па оттука неспорно е дека во иднина татковците играат клучна улога во процесот на создавање на новиот живот, а за […]

Read More »